Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Vsebina spletne strani solnigozd.si je last Studia Šmalc, Nejc Jernej Šmalc s.p., Dolenji Lazi 2, 1310 Ribnica, Slovenija (v nadaljevanju solnigozd.si ali Studio Šmalc s.p.). Z uporabo spletne strani solnigozd.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja.Solnigozd.si in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini solnigozd.si. Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). zakonodajo. Solnigozd.si si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh solnigozd.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Solnigozd.si ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne strani solnigozd.si in v njo vključenih vsebin. Pridržujemo si  pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne strani brez predhodnega obvestila in ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Na spletni strani Solnigozd.si skušamo predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na strani solnigozd.si glede cen, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini solnigozd.si ima pravico do vračila blaga-darilni bon (Glej pod vračilo blaga). Fotografije artiklov so lahko simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja. V spletni trgovini solnigozd.si je opravljanje nakupa namenjeno izključno fizičnim osebam.

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Vsebina je avtorsko zaščitena. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Studia Šmalc s.p. prepovedana.

Obiskovalci lahko vsebine spletne strani solnigozd.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene.

3. PRAVILNIK O ZASEBNOSTI ( GDPR)

Varovanje osebnih podatkov

  • Solnigozd.si za nedoločen čas hrani naslednje podatke pri naročilu preko spletne strani solnigozd.si : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča.
  • Solnigozd.si navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje ponudb, računov, darilnih bonov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
  • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
  • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

4. NAČINI PLAČILA

Za kupce so možni štirje načini plačila:

  • Plačilo po povzetju Stroške dostave in kupnino (strošek blaga in odkupa blaga) plača kupec poštnemu uslužbencu ob prevzemu blaga. Studio Šmalc se obvezuje, da bo takoj po prejemu naročila preko spleta oziroma najkasneje v roku 3 delovnih dni oddal pošiljko na pošto.
  • Nakazilo na transakcijski račun Studia Šmalc s.p. kupec plača kupnino in stroške poštnine na TRR Studia Šmalc s.p.. Po prejemu nakazila na svoj TRR oziroma najkasneje v roku 3 delovnih dni bo Studio Šmalc s.p. oddal pošiljko na pošto.
  • Plačilo s kreditnimi karticami. Plačilo s karticami Visa, Mastercard in Maestro – kupec plača kupnino in stroške poštnine s kreditnimi karticami. Studio Šmalc s.p. se obvezuje, da bo takoj po prejemu nakazila oziroma najkasneje v roku 3 delovnih dni oddal pošiljko na pošto.
  • Plačilo preko sistema PayPal: kupec plača kupnino in stroške poštnine preko plačinega sistema PayPal. Studio Šmalc s.p. se obvezuje, da bo takoj po prejemu nakazila oziroma najkasneje v roku 3 delovnih dni oddal pošiljko na pošto.
Do plačila celotne kupnine ostanejo darilni boni v lasti Studio Šmalc Nejc Jernej Šmalc s.p..

5. REKLAMACIJE

ODSTOP OD POGODBE je možen samo s pisnim sporočilom na e-mail naslov. Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe oziroma naročila, kar mora pisno v roku petnajstih dni sporočiti Studiu Šmalc s.p. na e-naslov info@solnigozd.si. 15 dnevni rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po dnevu dostave naročenega darilnega bona. V elektronskem sporočilu o odstopu od pogodbe mora kupec navesti odločitev, da od pogodbe odstopa (z imenom in priimkom ter datumom oddanega naročila ter številko prejetega računa).

VRAČILO BLAGA

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto blago ( darilni bon ) najkasneje v 15. dneh vrniti Studiu Šmalc s.p. po pisno oddanem sporočilu vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave), bo Studio Šmalc s.p. opravil nemudoma oziroma najpozneje v 15 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe z nakazilom na TRR račun kupca. Stroške vračila blaga krije kupec. Za vrnjene izdelke ne sprejemamo pošiljk s plačilom poštnine po povzetju.

Naslov za vračilo po pošti: Studio Šmalc, Nejc Jernej Šmalc s.p., Dolenji Lazi 2, 1310 Ribnica. Ob vračilu mora biti izdelek nepoškodovan.

REKLAMACIJE

pošiljke urejamo preko e-mail naslova info@solnigozd.si. Za pošiljke poškodovane med transportom ali izgubo ne odgovarjamo. Pošiljke se pošiljajo priporočeno.